Tormek SVA-170 Slijpmal voor Bijlen

Tormek SVA-170 Slijpmal voor Bijlen

Tormek SVA-170 Slijpmal voor Bijlen

Normale prijs € 19,00 Speciale prijs € 16,93
Direct leverbaar
  • Boven € 70,- gratis verzending binnen Nederland en België
  • Betalen op rekening of online met:
  • Betaalmethodes
  • Hulp nodig? Bel ons op +31 (0)85 - 071 0000

Tormek SVA-170 Slijpmal voor Bijlen - Je zult verrast zijn hoe scherp je een bijl kunt slijpen met de SVA-170 slijpmal voor bijlen van Tormek. De bijl zit stevig in de mal en wordt aangescherpt met een constante slijphoek.

De rotatie van de steen drukt de bijl stevig in de mal en versterkt de kracht van jouw hand, waardoor de snede met een geschikte slijpdruk op de steen drukt. Verder haakt de bijl niet in de steen, wat gemakkelijk kan gebeuren als je uit de vrije hand in de slijprichting slijpt.

Als je een hogesnelheidsdroogslijper gebruikt, kun je de snede gemakkelijk oververhitten en de bijl vernielen. Met de Tormek loopt u dit risico niet. Het water koelt de snede continu.

Omdat de kop van de bijl losjes wordt ondersteund door de rubberen aanslag, kun je gemakkelijk de vorm van de snede volgen, of deze nu recht of gebogen is. Een bijl voor de bosbouw heeft een gebogen snede, terwijl de bijl van een timmerman een bijna rechte snede kan hebben.

Kies de slijphoek die het meest geschikt is voor jouw soort bijl. Een all-round bijl voor sport en recreatie heeft een grotere slijphoek dan de bijl van een timmerman. En een splijtbijl moet een nog grotere slijphoek te hebben.

Je kunt ervoor kiezen om de bijl voor de timmerman asymmetrisch te scherpen met een grotere vouw aan de linkerkant (als je rechtshandig bent). De bijl zal hierdoor beter snijden omdat de snijkracht dichter bij de snijrichting ligt.

Specificaties
MerkTormek
MPN27560
EAN7392485002086
Geschikt voorBijlen
Gebruiken met waterNee
Schrijf je eigen review
Je beoordeeld: Tormek SVA-170 Slijpmal voor Bijlen
Jouw rating
Alternatieven